Guide: Vi coater bremser og fælge!

Coating rens

Kan coating af bremser og fælge holde dem fri for bremsestøv og snavs? Det har vi sat os for at teste!

Det er blivet uhyre populært at coate bilens lak for at beskytte og gøre den slidstærk. Men især fælge og bremsekaliberne arbejder under ekstreme forhold, hvor en beskyttende overflade kan være ekstra brugbar.

Vi fik besøg af Ceramic Pro Danmark, som producerer en professionel serie af ekstremt holdbare coatings. Sættet vi bruger i denne test hedder Ceramic Pro Wheel & Caliper, og er specielt designet til at modstå de hårde forhold ved de roterende dele. Ceramic Pro er kun for specielt certificerede centre, og altså ikke et produkt du kan købe som privatperson.

Wheel & Caliper fra Ceramic Pro er modstandsdygtig op til 1.200 graders varme og har en overflade hårdhed på 9H, som beskytter mod stenslag, vaskeridser mm.


Der findes mange andre producenter af coating på markedet, men lige i denne test handler det om funktionen ved coating og ikke en sammenligning af produkterne. Men det er da klart et emne til en senere test.

COATING PUNKT FOR PUNKT:

Coating rens


Rengøringen inden coating er yderst vigtig – coatingen skal du se som en hinde af hård krystal, der bliver påført ovenpå lakken og er du ikke grundig med at fjerne skidt og snavs, vil det ligge mellem lakken og coatingen. Det er ikke fedt og forringer holdbarheden. Vi bruger her Ceramic Pro Cleaner og tørrer efter med en mikrofiberklud.

Klik på “næste side” og se resten af guiden