Guide: Hvor brede dæk til fælgene?

Nu er den her – tabellen over de RIGTIGE dækstørrelser til dine nye fælge. Vi har samlet de gængse fælgbredder og tilføjet dæk-størrelser til forskellige formål.

Vi står med problemet hvert eneste forår – hvilke dæk er de HELT rigtige til de nye sommerhjul og søger du på nettet, er svarene i øst og vest. Derfor har vi nu valgt at lave et opslagsværk, som fortæller dig meget præcist, hvilke dæk du skal kigge efter.

Inden du kigger i tabellen, skal du vide helt præcist, hvor brede dine fælge er. Den information finder du i de fleste tilfælde på bagsiden af fælgen. Her er bredden beskrevet i tommer og efterfulgt af et ‘J’. Eksempel: En 8,5 tommer fælg vil have beskrivelsen 8,5J.

Det er også en fordel at vide, hvad påskriften på siden af dækket betyder – den fortæller nemlig de givne mål på dækket. Eksempel: Der står 225/30-R19 på siden af dit dæk og det betyder, at bredden er 225mm, dækprofilen (højden) er 30% af bredden på 225mm og til sidst at radiussen er 19 tommer stor.

Nar du kender bredden på dine fælge, kan du via denne tabel finde de helt rette dæk – også selvom du ønsker strukkede dæksider (stretch).

Se hvilke dæk, der passer til fælgene her:

DæktabelVores tabel er vejledende, men en rigtig god rettesnor at følge!

Kan du ikke finde bredden på fælgene? 

Kan du ikke finde påskriften med fælgenes bredde, så kan du let selv måle den. Mål fra yder- til inderkant i centimeter og divider tallet med 2,54. Så har du fælgens bredde i tommer.


Reklame: