GTA 6-hacker prøver at afpresse – vil lække spillets kode


Rockstar, som står bag Grand Theft Auto-serien, har indtil videre ikke villet kommentere på sagen. Nu bliver de angivelig forsøgt afpresset.

I weekenden blev flere scener og stillbilleder fra det kommende Grand Theft Auto-spil lækket online. Bl.a. på Twitter. Flere medier mener at kunne verficere ægtheden. Det er det nyeste spil, GTA VI, som lækket drejer sig om.

Nu har sagen så taget en ny drejning. Personen bag lækagen forsøger angiveligt at afpresse udvikleren Rockstar. Hackeren skulle nemlig også være kommet i besiddelse af spillets kode, altså det hele spillet er bygget af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det vil hackeren eller hackerne – ligesom billeder og videoerne fra spillets udviklings-stadie der blev delt i weekenden – lægge frem. Altså hvis ikke Rockstar eller ejeren Take-Two henvender sig med et ’tilbud’. Det skriver engelske Metro.

At det måske ikke er helt tomme trusler, og at Rockstar er klar over situationen, finder vi bevis for på Youtube. Tidligere i dag, mandag, fjernede Google – som ejer Youtube – nemlig flere af de lækkede klip fra platformen. Det skete efter krav og påstand om brud på reglerne om ophavsret fra netop Take Two.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk