GT40 fra “Ford vs Ferrari” skal på auktion

En biografaktuel racerbil skal have nye ejer – formentlig én med dybe lommer

Der er godt gang i salget af firhjulede Hollywood-stjerner. I sidste uge kunne vi skrive om, hvordan både Vin Diesels Dodge Charger med 2.250 hestekræfter og “Frankencuda” fra Fast and Furious skal have ny ejer.

Og nu er turen så kommet til endnu en Hollywood-bil. Denne gang den er der tale om én af de to Ford GT40, som blev under optagelserne til “Ford vs Ferrari”, der går i biograferne netop nu.

En hel ægte GT40 er det dog ikke. Sådan en sag er nemlig hundedyr. I stedet er det en uhyre detaljeret replika, der nu kan blive din. Bilen ligner den, der havde Ken Miles bag rattet under 1966-udgaven af 24-timers løbet på Le Mans-banen, Circuit de la sarthe,  i Frankrig.

I filmen spilles Miles af Christian Bale, der står overfor Carrol Shelby i skikkelse af Matt Damon. En fed historie motorsportsverden kun har fået, fordi Enzo Ferrari i sin tid nægtede at sælge rettighederne til sine gadebil til Ford, selvom man kun var et par underskrifter fra en aftale.

Og det blev man sur over i USA, derfor ville man smadre Ferrari på italienerne enemærker, de europæiske racerbaner.

Nå, tilbage til bilen. Ikke bare ser den rasende godt ud, den har også noget at byde på. Bag sæderne ligger nemlig en 8,4-liters Roush V8-motor. Den yder hele 608 hestekræfter. Det hele er koblet til en femtrins manuel gearkasse.

Den flotte replika kan på auktion hos Mecum Auctions engang først i det nye år. Hvad prisen forventes at lande på melder historien ikke noget om.


Reklame: