Gordons Mitsubishi Lancer Evo har 1.014 hk


Denne Lancer Evo er det mest sindssyge stykke japanske mekanik, vi længe har set. Turboen alene tåler tæsk fra 3,7 bars tryk.

Det er efterhånden siden, at Mitsubishi lagde Lancer-modellen i graven. Men fabrikken nåede alligevel igennem ti generationer – og det er der kommet noget legendarisk ud af. Både i motorsport og på gadeplan. Især når bilerne også hedder Evolution.

Det sidste kan ses i dette vanvittige – og meget røde – eksemplar. Ikke bare har den 1.000 hestekræfter, motoren snurrer også gerne med 10.000 omdrejninger i minutter.

Den første ombygning blev for lidt
Evo’en her af den tiende og sidste generation, og den har været under konstant ombygning siden 2014. Det hele begyndte, da ejeren, Gordon, gik efter en effekt på 355 hestekræfter. Men selv det blev hurtigt for lidt.Og hvad skal man sige? Så stak det vist af. Som bilen står i dag, er det klare omdrejningspunkt turboen. Den tåler tæskene fra 3,7 bar.

Men for at det hele ikke rasler fra hinanden, når sømmet går i bund, er en række andre dele også opgraderet temmelig heftigt. Herunder intercooleren, ventiler, stempler, knastaksler og plejlejer. En sekventiel gearkasse med en trepladet kobling konverterer hestekræfterne til fremdrift på alle fire hjul.

Imponerende, ik’?

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk