Grimmeste elbil lige nu? Kia præsenterer ny EV9


Kia mener selv, at mærket har fat i fremtidens former, når den nye EV9 i disse dage præsenteres på LA Auto Show.

Der går lige nogle år, før vi ser den på vejene. Men Kia mener det dybt seriøst, det her er fremtidens elbil.

Den EV9, som koreanerne har med til LA Auto Show i disse dage, er forsat en konceptbil. Men den er eksemplet på, hvad mærket har tænkt sig at gøre alvor af om bare nogle år. Et temmeligt kantet ydre og et interiør, som kan ‘transformere’.

LÆS OGSÅ: Kia dropper forbrændingsmotoren – men kun i EuropaKia hævder, at designholdet hentede inspiration fra krystaller, da de kom på, at EV9 skulle have meget skarpe linjer.

EV9 lyser op når den ‘ser’ sin ejer
Som enhver anden elbil har EV9 ikke behov for for køling i traditionel forstand, så kølergrillen har koreanerne helt sparet væk. Det efterlader et temmelig tomt ansigt. En nyfortolkningen af Tiger Face-fronten, fremgår det af en pressemeddelse fra den danske importør.

Omvendt løber LED-forlygterne langt ned i selve kofangeren. Det, der godt kunne ligne en LED-stribe langs kølerhjelmen er ikke lys.

Det er derimod et solcelle-panel, som hjælper med at opsamle den strøm bilen ikke får brug under kørslen. Meget apropos forlygterne er de konstrueret sådan, at de lyser kraftigere op, desto tættere føreren kommer på bilen.

Det er i hver fald, hvad Kia hævder.

Den har selvmordsdøre
Bagdørene svinger bagud mod trafikken – det vi kender som selvmordsdøren. Om Kia beholder det træk i den endelige produktionsbil er dog uvist.  En mere interessant funktion er klart selve tagrælingen. Den kan nemlig skyde ned i taget for at forbedre aerodynamikken. Altså når den ikke er i brug.

En 27-tommer skærm dominerer i kabinen. Sæderne drejer, der er panoramasoltag og en masse genanvendelige materialer. Kia siger, at EV9 vil kunne køre op til 483 kilometer på én opladning.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk