Gravid kvinde trækker politiet i retten over bøde – “mit ufødte barn er passager”


En kvinde har fået en fået en bøde for at køre alene i en samkørselsbane. Men hun er gravid, og mener at fosteret i maven tæller som en person. Sagen skal prøves i retten.

I Texas har en gravid kvinde ved navn Brandy Bottone fået en bøde, fordi hun blev taget i at køre i en såkaldt ‘samkørselsbane’. Hun var dog helt alene i bilen, da hun blev stoppet. Og den slags vejbaner er, som navnet antyder, forbeholdt biler med to eller flere personer i.
Kvinden vil dog ikke finde sig i, at hun har fået en bøde. Det skriver Washington Post. 

Derfor har hun tænkt sig at trække politiet i retten, over den bøde på 215 dollars svarende til 1.600 danske kroner som hun har fået for at befinde sig i den pågældende vejbane. Til betjenten, der stoppede hende, forklarede Brandy Bottone nemlig, at hun er gravid.

Og med henvisning til den netop ophævede abortret i USA mener Brandy Bottone altså, at fosteret i hendes mave kan og skal betragtes som en person.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– En betjent tog mig ikke seriøst, da jeg nævnte, at det ifølge alt, hvad der foregår med omstødelsen af Roe v. Wade, er et levende barn. Så jeg sagde, at jeg ikke forstår, hvorfor de ikke kan se det, siger Brandy Bottone til Dallas Morning News.

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk