Gran Turismo 7 er SPÆKKET med tuning

Tuning har været en fast del af Gran Turismo lige siden den første udgive i 1997 - 24 år senere er der flere muligheden end nogensinde før.

Tuning har været en fast del af Gran Turismo lige siden den første udgive i 1997 – 24 år senere er der flere muligheden end nogensinde før under hjelmen. 

Muligheden for at tune biler har været en fast del af Gran Turismo siden dag et. Herhjemme var det 8. maj 1998, at de første Playstation-spillere kunne ræse rundt i udgivelse, som blot hed Gran Turismo.

Heldigvis er der lige på det punkt ikke så meget, der har ændret sig 24 år senere, når alverdens bilentusiaster endelig får mulighed for at drøne rundt i spillets syvende udgave.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist udvist – bilen blev ikke konfiskeretEller jo – det hele er blevet vildere. En ny trailer for Gran Turismo 7 viser således mulighederne for at fin justere alt fra mekanikken til det visuelle udtryk på de virtuelle biler. Faktisk er der flere tuning-muligheder end nogensinde før, siger udvikleren Polyphony Digital.

Keramiske skiver… og meget mere! 
I videoen ser vi et stort antal fælge – også dem fra kendte producenter som Rays. Spillere kan modificere karosseirer med et hav af forskellige spoilere og kofangere-sæt. Velkendte tuningsmuligheder som ændringer af luftfilteret, udstødningen, bremserne, undervognen og andre dæktyper vender desuden tilbage.

Ligesom før er det også muligt at strippen bilen for vægt.

Tidligere har spillets udvikler Polyphony Digital annonceret en licensaftale med italienske Brembo. På den måde kan vil spillere formentlig kunne smide Brembo-grej på det meste, som kan tunes i spillet.

Som noget nyt vil mærkets keramiske dukke op som en tuningsmulighed. Ligesom der vil være en fortælling om Bremo at finde i spillet.

Den nuværende Supra Mk. V er stjernen i det klip, som kan ses længere ned i denne artikel. Men vi har også spottet andre biler. Flere Skylines, en Mercedes SLS AMG GT3 og en Corvette ZR-1 årgang 1990 med turbolader!

Hvad med banerne?
Gran Turismo 7 udkommer den 4. marts 2022. Listen over tilgængelige køretøjer er på nuværende tidspunkt over 400 biler lang. Underforstået – Polyphony Digital har ikke løftet sløret for alle biler endnu.

Derimod er antallet af baner i spillet stadig lidt af et mysterium. Tidligere har trailere vist legendarisk asfalt som Circuit de la Sarthe i Frankrig og Nüburgringens Nordschleife. Der vil helt sikkert også være nogle baner, som udviklerne selv har opfundet til lejligheden.

Men taget i betragting af, hvor ofte der lander en ny video på spillets youtube-kanal,Gran Turismo TV, ved vi nok snart mere.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk