Græsk politi jagtede i 90’erne gaderæsere med den vildeste vognpark

I dag har Dubai verdens vildeste vognpark med blå blink, men i virkeligheden kom grækerne først. Sigma-enheden fangede fartsyndere i 90’ernes vildeste vognpark


Ferie, feta-ost og herredårlig økonomi? Hvad forbinder du Grækenland med? Måske færdselspolitiets vognpark?

Nå, ikke? Det burde du. Eller i hvert fald 90’er-udgaven af grækernes færdselspoliti. For er du så færdig, den græske ordensmagt havde styr på sagerne dengang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Modsat i dag må økonomien have været virkelig god, for vi nævner i flæng BMW E30 M3 og E34 M5. Audi RS2. Mercedes 190E 2.3-16. Ford Sierra Cosworth. Lancia Delta HF Integrale, Porsche 911 Targa, 911 Turbo. Alfa Romeo 155 Q4 164 Turbo – og mange, mange flere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


En flåde bestående af datidens absolut hurtigste biler, der kunne fås med nummerplader på. Det almindelig politi kørte selvsagt ikke rundt i bilerne. I stedet sad betjente Sigma i de fede biler. Da gruppen blev oprettet i 1995, var det udelukkende med ét formål: Sigma-panserne skulle fange Grækenlands hurtigste bilister og gaderæsere.

Derfor var bilen hellere ikke udstyret med blå blink. Nej, de var helt ‘anonyme’. Eller så anonym som en Porsche 911 og co. nu kan være med et gult ‘police’ og politistyrkens emblem på dørene.

LÆS OGSÅ: Kære Boosted – Hvornår blæser bassen mit hoved af?!

Reklame:

Lidt Fast and Furious. Længe før der var noget, der hed Fast and Furious. De fleste af bilerne købte politiet ganske simpelt af forhandlere i Grækenland. Men nogle af bilerne indgik også i Sigma-flåden efter at være blevet beslaglagt fra grækere med tunge speederfødder, skriver Carscoops.

Det siges om Sigma-enheden, at den effektivt fik sat farten ned på de græske veje. I en periode. For i de tidlige 00’ere blev Sigma-gruppen opløst, da det alligevel blev for dyrt at holde de vilde pansere godt kørende.

Det var i hvert fald den officelle forklaring.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk