Gordon Murrays nye hyperbil har V12 og tager 11.000 omdrejninger


Den har måske ikke verdens mest eksotiske navn. Men T.33 er vanvid på fire hjul.

Gordon Murray – manden bag McLaren F1, I ved – præsenterede en bil for bare to år siden. T.50 hed den – og de første kunder kan forvente at få deres biler i løbet af i år. Men allerede nu er Gordon Murray Automotive klar med endnu en bil.

T.33 hedder den. Og det er der en god grund til. I hvert fald ifølge Gordon Murray selv. Bilen er nemlig ikke ‘så ekstrem som T.50’. Altså heller ikke selvom bilen bruger samme 3,9-liters suge-V12’er som T.50. T.33 har ‘kun’ 616 hestekræfter, hvor T.50 har 663 styk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Tager færre omdrejninger – lidt færre 
Til gengæld vejer bilen ‘kun’ 1.809 kilo, og samtlige kræfter går direkte i baghjulene. På et andet punkt er T.33 også droslet ned. Den tager nemlig bare 11.000 omdrejninger, hvor T.50 æder sig igennem 12.000, før den går i begrænseren.

Gordon Murray har endnu ikke sagt noget, om hvor hurtig bilen er. Men det er den uden tvivl. Hurtig altså. Sjovt nok finder du ingen moderne touchskærme i kabinen. Her drejer det sig om analog instrumenter placeret umiddelbart i chaufførens synsfelt.

Priserne begynder ved ved £1.370.000 svarende til 12,26 millioner danske kroner (uden afgift, naturligvis). Men så bestemmer du også helt selv, om bilen skal leveres med rattet i højre eller venstre side.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af T.33

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk