Gør køretøjet til den bedste arbejdsplads

Gør køretøjet til den bedste arbejdsplads

Er du lastbilchauffør eller blot chauffør, tilbringer du med garanti rigtig mange af dine arbejdstimer i din bil eller lastbil. I modsætning til nogle andre jobs vil du med garanti bruge rigtig meget tid på at sidde stille bag rattet.

At sidde stille den ene dag efter den anden betyder, at du ikke har de optimale muligheder for at bevæge din krop og dermed også skifte position. At udsætte kroppen for den samme arbejdsstilling dag efter dag er en hård belastning for kroppen. Du bør have et ekstra øje på komforten i dit køretøj, da det kan have ubehagelige konsekvenser for dit arbejdsliv, hvis ikke du tager højde for dit velvære.

Reklameblok:Forlæng den gode tid bag rattet

Når du eller din arbejdsgiver skal købe ny lastbil til dig på Lastbilbasen.dk, kan det være en rigtig god ide at overveje nogle ergonomiske korrekte løsninger. Hvis den brugte lastbil ikke allerede er udstyret med det rette udstyr i lastbilens kabine, kan det være pengene værd at investere i dette efterfølgende. En ergonomisk korrekt løsning vil gøre hverdagen noget mere behagelig for din krop. Det gælder uanset, hvilken slags køretøj du dagligt bevæger dig rundt i.

Sædet er din primære arbejdsplads

Du har sikkert som de fleste andre også interessen i at passe ekstra godt på din krop, på trods af at du blot sidder på det samme sæde time efter time. Sædet er dit udgangspunkt, og det kan derfor være en fordel, at du får lavet et specialdesignet sæde, hvor det udelukkende er din krops proportioner, der er taget højde for. Ved at tage særlige hensyn til din krops udformning vil du opleve en væsentlig bedre siddekomfort bag rattet i dit køretøj.

Ved et ergonomisk korrekt sæde vil du opleve, at du ikke længere er øm og udmattet efter endnu en lang dag på landevejen tværs gennem landet. Det forkerte sæde kan give langvarige rygproblemer, det er derfor med garanti en værdifuld investering at købe et ordentligt sæde. Hvis du vil forkæle din krop endnu mere, kan du gå efter et sæde, hvor der er mulighed for at dreje stolen. Dette vil gøre det mere bekvemmeligt, når du skal ind og ud af dit køretøj. Du slipper for ubehagelige vrid i ryggen, som kan øge smerterne i ryggen, der i forvejen er meget udsat.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Invester i din krops ve og vel

Det kan være en smådyr fornøjelse at skulle investere i et nyt føresæde til dit køretøj, men det er en rigtig god investering, som kan skabe stor værdi for din krops ve og vel. Hvis du først har skaffet dig rygproblemer, kan det være utrolig svært at slippe af med dem igen.

Et dårligt sæde kan i værste tilfælde koste dig evnen til at kunne udføre dit job, mens det korrekte sæde kan øge din gode tid på arbejdsmarkedet og på drømmejobbet. Den dyre investering kan derfor tjene sig selv hjem og være en god investering på den lange bane. Det er en dyr post, men en ting, der er sikkert, er, at din krop vil takke dig for det med det samme og særligt på længere sigt.

 

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk