Glemmer vigtig regel – kø er bilisters egen skyld

foto: Amarnath Tade

Flettereglen? Hvordan er det nu lige, den er? Vejdirektoratet vil i hvert fald have de danske bilister til at flette senere.

Har du også kunnet mærke blodet rulle ekstra hurtigt, fordi ham klapkagen kom susende op på siden af dig, da du var ved at flette ind? Ham klapkagen har faktisk mest ret.

Det handler om at flette så sent som overhovedet muligt. Det får nemlig trafikken til at glide nemmere. Det er der bare ikke mange danskere, som er klar over.


Blandt andet derfor har Vejdirektoratet sat gang i en kampagne, der skal minde os alle om netop den regel. Helt specfikt er målet at få trafikken ved overgangen til Hillerødmotorvejens forlængelse til at glide lettere.

Nej, det er ikke snyd
Kogt endnu mere ind til benet handler det i lige så høj grad om at få alle bilister til at flette senere, end de måske er vant til. Også i myldretiden.

Det er nemlig ikke snyd, selvom det kan føles sådan.

Der er ingen tvivl om, at mange trafikanter nærmest opfatter det som om, at man snyder lidt i trafikken, hvis man kører helt frem til vejens afslutning, før man fletter ind, men det er altså ikke tilfældet, fortæller Vejdirektoratet Kristian Skoven Pedersen i en pressemeddelse.

Generelt skal man vente med at flette, til man er helt fremme ved sporbortfaldet. Gør man det, er det med til at øge kapaciteten på vejene med op til fem procent, viser Vejdirektoratets undersøgelser.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk