Gjorde noget dumt igen og igen – nu har politiet beslaglagt bilen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 28-årig mand måtte torsdag i sidste uge vinke farvel til sin bil, som han flere gange har lånt ud til personer uden kørekort.

Onsdag stoppede en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi en bil, som er særdeles godt kendt af ordensmagten i forvejen. På Engvej i Skive sluttede turen i en Opel Corsa nemlig for en 26-årig mand fra Mors. Det endte skidt for både ham og bilens ejer.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Trist milepæl – her har politiet beslaglagt bil nummer 200

Den 26-årige bilist er nemlig frakendt kørekortet helt indtil 2027, og han blev derfor sigtet for at køre rundt uden kørekort. Efter at have præsenteret den 26-årige for den sigtelse begyndte politiet at tælle, hvor mange gange Opel’en har været ført af personer uden kørekort.

Det viste sig hurtigt, at bilens ejer – en 28-årig mand – i løbet af 2022 hele fire gange har lånt nøglerne ud til nogen uden kørekort. Politiet valgte derfor – som færdselsloven giver mulighed for – at beslaglægge bilen på stedet. Ordensmagten vil nu gå efter at få en dommer til at konfiskere Opel’en på statens vegne.

Reklameblok:Politiet har ikke oplyst, om bilen i alle fire tilfælde er lånt ud til den samme person uden kørekort. At låne sin bil ud til en person uden kørekort straffes med en bøde på 2.500 kr.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk