GISP! Nu stiger benzin- og dieselprisen igen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

På et møde i Wien besluttede de olieproducerende lande i sammenslutning OPEC og OPEC+ at skære ned. Det får konsekvenser for alle bilister.


Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC) og OPEC+ er ikke tilfreds. I hvert fald ikke med den pris de kan få for deres produkt – nemlig råolien. Derfor besluttede sammenslutningen onsdag i denne uge at skrue ned for produktionen. Det skriver Finans.

Og det kan allerede set ude hos de danske tankstationer. I går steg prisen på benzin nemlig med 30 øre literen. Alt sammen fordi prisen tilsvarende er gået op på oliebørsen.

Helt konkret har OPEC-landene besluttet at skrue produktionen ned med to millioner tønder olie i døgnet. Reelt bliver det til 880.000 færre tønder, fordi 14 ud af de i alt 21 OPEC-lande allerede henter færre mængder råolie op end aftalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og da de nye nedskæringer skal fordeles mellem alle landene, er det faktisk kun 7 medlemsstater der skal skrue ned. Beslutningen blev i øvrigt taget, selvom USA har presset hårdt på for at få mere af OPEC-olien ud på verdensmarkedet.

Onsdag vedtog EU bl.a. også en række nye sanktioner mod Rusland. Det indbærer et prisloft på den russiske olie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk