GISP! BMW har tænkt sig at bygge denne bil

Kønt er det ikke. Men de kommende i1 og i2 er allerede nu BMW’s bud på elbiler på budget.


Det har aldrig været billigt at købe en BMW. Men har du alligevel et budget at holde dig til, vil det tyske mærke fra 2027 foreslå modellen i1. Året efter følger modellen i2. Begge elbiler.

LÆS OGSÅ: Volvo vil ikke sælge disse biler til danskerne 

Det mener de i hvert fald BMW Blog, som citerer en kilde med ‘insider-viden’, om at BMW bygger bilerne på den nye dedikerede elbil-platform Neue Klasse. Og selvom den ene kommer lidt før den anden, har BMW angiveligt allerede planer for, hvornår det hele er slut.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nemlig i 2035 hvor modellerne skal afløses af noget andet. BMW’s kunder skal se både i1 og i2 som de elektriske alternativer til den nuværende 1- og 2-Serie. Biler der stadig fås med benzin og dieselmotorer.

For et år siden viste BMW konceptbilen i Vision Circular frem for verden. Nu tyder meget på, at tyskerne gør alvor af idéen. Foto: BMW AG

BMW’s nye platform er dog en meget alsidig én af slagsen. Eftersom det både bliver muligt for tyskerne at bygge for, bag- og firehjulstrukne elbiler på den samme teknik. i1’eren kommer formentlig til at ligne en hatchback. Efter som iX1 allerede findes som crossover.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Meget apropos iX1 forventes det, at BMW bygger næste generation af den model på netop Neue-klasse-teknikken.

i2’eren er lidt mere af et åbent spørgsmål, eftersom den nuværende 2-Serie både fås som coupé, Gran Coupé og den SUV-lignende Active Tourer.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk