Gigantisk elbil med 1.000 hk udsolgt på ti minutter


Den genfødte Hummer er udsolgt et helt år frem i tiden!

Har GMC været nervøs for, om markedet var klar til gen-introduktionen af Hummer – endda som elbil – kan de godt ånde lettet op. Faktisk har amerikanerne god grund til ligefrem at smile.

For efter verdenspremieren, som fandt sted i sidste uge, kan GMC nu melde alt udsolgt det næste år. Og faktisk blev de særlige Edition 1-modeller udsolgt i løbet af de første ti minutter, efter at GMC havde åbnet ordrebøgerne for offentligheden.

Om det er nyhedens interesse, eller det faktum at den elektriske Hummer er væsentligt mere politisk korrekt end sin forgænger, der havde en gigantisk V8’er under hjelmen, er ikke til at sige. Men fabrikken har i hvert fald nok at lave det næste lange stykke tid.LÆS OGSÅ: Tre-årig finder sten og ti nye Audier – koster forældre en formue

Efter planen begynder produktionen af bilen i efteråret 2021, mens interesserede, der ikke nåede at sikre sig en plads i ordrebogen i første omgang, altså må vente helt til efteråret 2022, før GMC har kapacitet til at bygge flere eksemplarer af den vilde ‘ellert’.

En dyr kæmpe
Bilens fulde navn er GMC Hummer EV, og bare fordi den er blevet fuldt ud elektrisk, er den ikke blevet mindre sindssyg. Den store SUV yder 1.000 hestekræfter.

Men så mange hestekræfter får man ikke foræret. Hummer EV er GMC’s modsvar til Teslas Cybertruck. Men det gør ikke de to modeller lige. I hvert fald ikke når det kommer til pris.

Cybertruck – som i øvrigt er forbudt i EU og dermed også Danmark – koster i USA ‘bare’ 69.900 dollars. Eller 443.000 kroner. Hummer EV løber op i 113.000 dollars – godt 715.000 danske spir.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Hummer EV.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk