SÅDAN FJERNER DU GENERATORSTØJ


2006-IPD-Volvo-C30-Concept-Nitrous-Oxide-Canisters-and-Custom-Stereo-System-1280x960

Som lovet i det nye Boosted Magazine, får du her en udvidet forklaring på, hvordan du fjerner generatorstøj fra dit anlæg.

Generatorstøj kan komme af flere forskellige årsager. De mest almindelige er fejl i monteringen – f.eks. dårligt stel, kabler der ligger forkert eller afbrænding af stelbaner i radioen ved montering. Undgå støj på dit anlæg sådan her:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
1. Pil altid strømmen fra batteriet (og aflad evt. kondensator) før du går i gang.
2. Træk signalkabler og strømkabler i hver sin side.
3. Brug kun signalkabler af god kvalitet, som er skærmet til brug i biler.
4. Lav altid dine stelforbindelser korte, solide og direkte på bilens karosseri.
5. Sørg for, at anlægget er rigtigt justeret, og få evt. hjælp af en professionel montør.

Signalkablet der bærer lyden fra radio til forstærker, er det svageste led, når det handler om støj, da signalet her er svagt og følsomt. Ligger signalkablet tæt på store strømkabler, elektronikbokse eller andet elektronisk udstyr, kan støj fra bilens system nemt overføres til signalkablet. Er dit signalkabel længere end nødvendigt, så har du noget ekstra kabel liggende – det skal bindes sammen og samles på midten med en strips, så det overskydende kabel ligger som et 8-tal og ikke i en rund ring.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Et støjfilter til montering på signalkablerne fjerner nogen gange noget af støjen men det tager desværre også en del af musikken så lad vær med at bruge det! Find i stedet fejlen der er i systemet og få den rettet.

Fejl i radioen kan også ske. Hvis man roder med sit anlæg uden at frakoble strømmen, kan man være uheldig at forstærkeren prøver at trække stel gennem radioen, hvilket gør, at stelbanerne i radioen brænder over, så man får en masse støj på sit anlæg. Skulle man være uheldig at brænde stelbanerne i sin radio, er det en dyr reparation – måske en ny radio skal til for at fjerne støjen. Så husk at koble batteriet fra, inden du piller ved anlægget.

Kilde: CARSound Holbæk

Har du husket at tegne abonnement på Boosted Magazine? Du gør det lige her!

Artikler og reklamelinks:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk