Gav fotovogn fingeren: “Ikke særlig smart”

Foto: Sydjyllands Politi

At give en fotovogn fingeren er ikke nogen særlig god idé, for politiet sender bøden alligevel.

En bilist var mildest talt ikke særlig tilfreds med, at der stod en fotovogn på Haderslevvej i Bedsted i Sønderjylland. Det udtrykte han ved at bruge ‘fingeren’, da han strøg forbi blitzen.

“Det er ikke særlig smart gjort”. I hvert fald hvis du spørger Sydjyllands Politi, der nu ligger inde med et meget lidt flatterende billede af bilisten… og vedkommendes specielle håndtegn.

LÆS OGSÅ: Derfor får du en bøde for at parkere foran dit eget husBilisten slipper dog så nådigt, som man overhovedet kan ifølge den danske færdselslov. Bøden løber op i 1.000 kr., fordi bilisten kørte forbi fotovognen med 71 km/t på en stærkning, hvor det højst tilladte hastighed er 60 km/t.

‘At give andre fingeren i trafikken er hverken pænt eller særlig smart. I dette tilfælde var det til fotovognen, da vi holdt på Haderslevvej i Bedsted i Tønder kommune på baggrund af utrygge borgere. Bilisten kørte 71 km/t, skriver politikredsen i opslaget.

‘Vi sender en hilsen tilbage på 1000 kr.’, lød den afslutende bemærkning.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk