Galt eller genialt : 27 år gammel Land Cruiser solgt for vildt beløb


Du skal grave dybt i lommerne for at købe denne Toyota Land Cruiser. Og nej, det er ikke en fabriksny med fuld dansk afgift. 

Her taler vi om en 27 år gammel svend i mørkegrøn. Land Cruiseren er bomstærk, og modellen er produceret i så stort et antal, at der selv i dag kører mange af de tidligste 90’er-årgange rundt.

Det, der gør lige denne Land Cruiser speciel, er kilometertallet. Det skal godt nok tælles i mil. Men dem er der ikke løbet mere end 1.000 af på speedomteret, siden bilen trillede af samlebåndet.


Omregnet til kilometer er det 1.600, og fordelt på 27 år bliver det til blot 37 kilometer om året. Eller bare 0,10 kilometer om dagen. Det har kunnet lade sig gøre, fordi bilen i sine første 26 år var en del af den oprindelige ejers samling.

Den 4,5-liters rækkesekser under hjelmen har altså næppe lidt overlast. Nogensinde. Og fordi Land Cruiseren i snart sagt alle afskygninger er en populær model koster den slags. Bilen har stået til salg på Bring A Trailer, hvor det vindende bud løb op i 136.000 dollars svarende til 833.000 danske kroner.

Vi tør slet ikke tænke på totalbeløbet, hvis bilen skal have danske plader på.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk