Bilist stoppet – brugte gaffertapet lommelygter som forlygter


Går den, så går den vel!

Men lige det her går så ikke. For de fleste går vejen til en bedre bil nok gennem aftermarket-dele. De fleste er bare ikke lige denne Impala-ejer fra Washington.

I sidste uge blev han stoppet af en betjent i den amerikanske stat, og det med god grund skulle det vise sig. Impala’ens lysinstallation var der gået en tand for meget aftermarket i.

Bevars, der var lys på bilen. Men lyskilden var rimelig alternativ. Bilisten havde nemlig valgt at gaffertape et sæt lommelygter fast til fronten af bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Betjenten stoppede da også netop Impala’en fordi han syntes, bilen afgav et mærkeligt lys omkring kl.02 om natten, hvor bilisten blev vinket ind til siden.

Kørekortet manglede 
Det mærkelige lys viste sig at være et par døende lommelygter på en god smadrede front. Værre for bilisten blev det dog, da betjenten opdagede, at hans kørekort var betinget frakendt.

LÆS OGSÅ: Bilist blitzet med 244 km/t i 80-zone

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De amerikanske færdselsregler er lidt specielle. For godt nok skal der være lys på en bil, men lyset må ikke – i modsætning til fx her i Europa – være adaptivt. Forlygtelys på amerikanske biler må altså ikke selv kunne blænde ned for modkørende bilister.

En bestemmelse de amerikanske bilfabrikker dog kæmper for at få lavet om.Gammel lov eller ej så var der ingen fare for, at Impala’en ville blænde nogen. Tværtimod.

Om bilsten fik en bøde eller slap med en påtale, og hvorfor bilen i første omgang kørte rundt med en ødelagt front, melder historien ikke noget om.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk