Fyret Mercedes-ansat amok: Smadrede 50 nye biler med rendegraver


En 38-årig mand tog det knap så pænt at blive fyret på den sidste dag af 2020.

Indrømmet. 2020 var ikke et fedt år. Så at blive fyret på årets sidste dag må være lidt som at få gnedet ekstra salt i såret. En 38-årig nu tidligere ansat på Mercedes’ Vitoria-fabrik i Spanien tog da heller ikke ligefrem sin fyring som en mand.

Om det har været for at nævne sig, melder historien intet om. Men faktum er at den 38-årige stjal en rendegraver fra en byggeplads. Den tonstunge rendegraver kørte han så hele vejen til fabriksanlægget, hvor han brugte maskinen til at smadre intet mindre end 50 spritnye V-Klasser.


LÆS OGSÅ: Tommy fandt sin stjålne Camaro efter 17 år – “i bedre stand!”

Ifølge Carscoops forsøgte manden også at trænge ind på selve fabrikken, hvor han ville ødelægge samlebånd. Så langt nåede han dog ikke.

Kollegere klager over arbejdsgang
Lokale medier vurderer dog, at mandens rasen efterlader skader for 2 millioner euro. Mandens aktion skal tilsyneladende set i lyset af den nye vagtplan, Mercedes har indført på fabrikken. Ifølge medarbejderne vil den nye arbejdsgang koster et sted mellem 10 og 15 procent af deres kolleger jobbet.

Allerede 18. december sidste år samledes fabriksarbejderne til en demonstration uden for fabrikken. Her lød argumentet, at Mercedes kunne have fundet andre løsninger end at begynde at fyre folk.

Den 38-årige mand blev efterfølgende anholdt af politiet. Han sidder lige nu varetægtsfængselet og venter på at blive stillet for en dommer, som formentlig vil præsentere ham for en række anklager. Så som skade på privat og offentlig ejendom og tyveri.

Mercedes har endnu ikke kommenteret på hændelsen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk