Fyret Mazepin: Føler mig ignoreret

Foto: Haas F1

Nikita Mazepin, som lørdag formiddag mistede sit Formel 1-sæde, reagerer nu på sin fyring. Han er føler sig ignoreret. 

Lørdag ophævede det amerikanske Formel 1-hold Haas F1 både kontrakten med sin russiske hovedsponsor og den ene af sine kørere – den ligeledes russiske Nikita Mazepin. Fyringen kommer som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

Krigen har allerede ført til flere internationale sanktioner rettet mod Rusland og altså også i motorsportens verden. Men fyringen er ikke berettiget. I hvert fald ikke hvis man spørger Nikita Mazepin selv, som på sine sociale medier nu reagerer på fyringen fra Formel 1.

– Kære fans og følgere. Jeg er meget skuffet over at høre, at min Formel 1-kontrakt er blevet ophævet, lyder det indledningsvist.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Herefter fortsætter Mazepin med at sige, at han har forståelse for Haas’ situation, men samtidig føler han, at team har ignoreret, at han er villig til at acceptere kravet fra det internationale motorsportsforbund (FIA), om at russiske og hviderussiske kørere skal deltage i motorsport under neutralt flag.

Selv siger Mazepin, at han har mere at sige om fyringen. Bare ikke lige nu. Omvendt kan heller ikke sige, at Mazepin – udover pengene fra den nu tidligere hovedsponsor Uralkali – har været nogen succes for Haas. Mazepins bedste resultat var en 14. plads i Aserbajdsjans grand prix sidste år. 2021 blev altså Mazepins første og foreløbig eneste sæson i Formel 1.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk