Reklame:

Fynsk byrådsmedlem: “Vi skulle have gjort det mere besværligt for bilister for år siden”

Odense lægger op til at gøre livet for byens bilister til et mareridt. Nu siger klima-rådmand, at det skulle være sket for ‘mange år siden’.

I Odense har et flertal i byrådet et mål, om at byen skal være klimaneutral i 2030. Noget især bilisterne kommer til at mærke. Senest har flere arbejdsgrupper foreslået den fynske kommune, at bilerne ikke må køre over 30 km/t i byen.

Visse steder skal farten endda ned til 20 km/t. Og ikke bare det. Arbejdsgrupperne har foreslået, at kommunen forbyder diesel- og benzinbiler at køre i visse områder. Ligesom halvdelen af Odense parkeringspladser skal nedlægges.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Nu siger klimarådmand Tim Vermund (S), at det er en god idé også at se på vejene. Helt konkret er det lige nu i spil, om fire af byens mest trafikerede veje skal laves om, så de bliver mere besværlige at færdes på. Altså for bilisterne.

– Vi burde have gjort det for mange år siden, siger klimarådmanden til Fyens.dk.

Tim Vermund vil eksempelvis forbyde bilister at bruge to spor i begge retninger på den store vej Søndre Boulevard. Et af sporene i begge retninger skal i stedet være forbeholdt bustrafik. På den måde, mener politikerne, vil den kollektive trafik komme hurtigere gennem byen.


Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?