Tyve har fundet en ny måde at stjæle Teslaer på


Det er besværligt, men hackere har fundet en ny måde at stjæle Tesla-biler på.

At komme ind i en moderne bil – selvom man ret beset ikke har noget at gøre bag rattet – er ikke så svært, som man måske skulle tro. Og dog for nogle hackere har fundet en vej ind i bilen uden brug af nøglen. Den er godt nok lidt besværlig. Men det kan lade sig gøre.

Princippet kender du, hvis du laver Dankort-betalinger med din mobil. Via NFC-læseren i en smartphone kan hackerne nemlig aflæse det digitale nøglekort som kan bruges til at ‘starte’ en Tesla. NFC-teknologien bruger Tesla i øvrigt selv til netop at låse eller holde biler åbne.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer bilister: Pas på disse typer

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hackerne skal godt nok være to om det. Hvoraf den ene skal være meget tæt på offeret – altså Tesla-ejeren – før det overhovedet kan lade sig gøre. Helt præcist inden for 5 centimeter. Herfra kan den ‘fiktive’ nøgle så sendes til en anden hacker som er tættere på bilen.

Men en gruppe hackere har for nylig vist, at det ikke er umuligt at stikke af med en Tesla.

Skulle man som Tesla-ejer opleve den form for tyveri, eller forsøg på samme, er der dog en måde, man kan sikre sig på. Nemlig med en pin-kode som skal tastes ind, før bilen overhovedet kan bevæge sig frem eller tilbage. Den funktion aktiveres ved at gå ind i bilens indstillinger under punktet ‘sikkerhed’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk