Norge fritager disse biler for afgift

Den kostede kassen, da den kom frem i 1986. 32 år senere lever vi en tid, hvor folk vil give det samme plus organer for at komme i nærheden af en BMW E30 M3...

Siden i går har det været muligt for nordmænd at importere biler helt uden at betale afgift – bare bilen er fyldt 20 år

Det der med at finde drømmebilen tager tid og koster penge – mange penge.

Men for nordmændene er hele processen som ved et trylleslag blevet en hel del lettere og meget billigere. Med nye regler, der trådte i kraft d. 1 juli, kan vores norske naboer nemlig importere biler og MC’er uden at lægge så meget som én krone afgift i statskassen.

LÆS OGSÅ: Fed Toyota Corolla på vej: Får 250 hestekræfter

Eneste betingelse? Bilen eller motorcyklen skal bare være fyldt 20 år. Helt konkret betyder det noget nær tyske bilpriser.  Bare i Norge. I forvejen betaler nordmændene knap så meget i afgift, som vi danskere gør.

Norske Bil24 har regnet lidt på det. Eksempelvis er importen af en Mercedes Benz SL500 fra 1993, fundet på Mobile.de, blevet 43.486 norske kroner billigere, end den var for bare to dage siden.

Afgiftsfritagelsen er en del af det norske regeringsgrundlag, der har været undervejs siden januar, skriver EB.dk.

Herhjemme har bilisterne ikke udsigt til en gave i den norske størrelsesorden. Der er stadig afgift på et hvert bilkøb – nyt eller som brugt importvogn.

Eneste lille plaster på såret er, at der ‘kun’ skal betales 1/4-del afgift, når bilen efter sit 35. år betragtes som veteranbil.

 


Reklame: