Fremtidens Toyota ved, hvornår du skal skide


I fremtiden slipper du for plagende børn, der hopper op og ned i sædet, fordi blæren er ved at revne. Altså hvis du kører Toyota.

Har du børn og bil, eller du bare haft børn med i bilen, kender du helt sikkert sætningen: Hvornår er vi der?

Et helt fair spørgsmål. Man gider bare ikke svare på det samme 1.000 gange, vel? Det slipper du måske for i fremtidens Toyota. I hvert fald hvis barnet spørger, fordi naturen kalder.

Af en patentansøgning til det amerikanske patentkontor, som Carbuzz har set på, udleder mediet, at Toyota barsler med teknologi, der kan afgøre hvornår en passager har behov for at træde af på naturens vegne. Det, siger Carbuzz, vil alarmere chaufføren og give besked om, hvor den nærmeste toiletfacilitet befinder sig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dokumentet er 21 sider langt, og pladsen har Toyota brugt i indgående detaljer at beskrive, hvordan den menneskelige blære fungerer, og hvordan man har tænkt sig at gøre biler i stand til at forudse tissepauser.

Foto: US Patent and Trademark Office/Toyota

Toyota mener, at det blandet andet skulle kunne lade sig gøre at holde øje med via sensorer i sæderne, og kameraer som skal kunne aflæse ansigtsudtryk.

Ses vi til Auto Show?


System vil kunne fungere i biler med og uden en chauffør, som Toyota udtrykker det i patentansøgningen. Altså vil det også fungere i føreløse biler, når den slags en dag bliver en mere udbredt del af trafikken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk