Fremtidens Alfa’er vil have ‘så få skærme som muligt’

Alfa Romeos administerende direktør siger, at han ikke sælger iPads med biler rundt om dem - derfor skærer mærket ned på antallet af skærme i kabinen.
Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo har godt nyt til dem, der savner drejeknapper i nye biler. Italianerne vil nemlig skære ned på antallet af skærme i mærkets kommende modeller.

Der kan siges meget om Tesla. Blandt andet at amerikanske startede en idiotisk trend i bilindustrien, hvor alt skal styres med fingretryk på en skærm eller flere skærme.

Nu ser flere bilproducenter dog ud til at have læst skriften på væggen. For lidt siden lovede Audi at holde fast i drejeknapperne i deres bilers kabiner. Og nu melder Alfa Romeo sig i det kor. Dog med en lidt anden tone.

Italianerne lover nu, at fremtidige Alfa’er vil have ‘så få skærme som muligt’. Det fortæller mærkets topchef Jean-Philippe Imparato i et interview med Caradisiac.– Jeg sælger ikke iPads med biler rundt om. Jeg sælger Alfa’er, lød det bestemt fra chefen.

Jean-Philippe Imparato fandt det desuden vigtigt at understrege, at Alfa Romeo vil holde fast i, at biler skal være underholdende at køre. Også selvom mærkets umiddelbare fremtid står på elbiler.

Det skal kunne lade sig gøre at have køreglæde uden motorlyd, mener direktøren. Men hvordan præcist Alfa har tænkt sig, at det skal ske, kom Jean-Philippe Imparato ikke med noget egentligt svar på.

En af mærkets første elbiler bliver den kommende SUV, Tonale. Den bil kommer dog først som plugin-hybrid. Det sker efter planen allerede til juni 2022.

Alfa Romeos administerende direktør siger, at han ikke sælger iPads med biler rundt om dem - derfor skærer mærket ned på antallet af skærme i kabinen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk