Frankrig og Tyskland vil stoppe diesel-og benzinforbud


To af de helt store bilindustri-lande går nu imod de planer, EU har for at forbyde nye forbrændingsmotoriserede biler i 2035.

I disse dage forventes EU at introducere nye emssionskrav – den såkaldte Euro-norm er nået til sin syvende omgang – og med det bliver det meget svært at producere nye benzin-og dieselbiler.

For ikke at sige umuligt. Derfor går den franske og tyske regering nu imod det kommende EU-forslag. Man vil ganske enkelt have mere tid.

En unavngiven kilde tæt på Frankrigs præsident Emmanuel Macron fortæller til Automotive News, at man fra fransk side arbejder for, at Co2-niveau skal nedbringes med 55 procent i 2030. Det skal ses i forhold til det samme niveau i 2021. Men samtidig ser franskmændene, at hybridbiler er en del af løsningen i længere tid, end EU lægger op til.Kommer til at koste arbejdspladser
Det er en markant lempelse i forhold til EU, der vil have Co2-niveauet fra bilindustrien fra 2021 ned med 65 procent inden 2030. Det tal skal desuden helt være 0 i 2035, mener EU.

Tysklands transportminister Andreas Scheuer har talt med det tyske pressebureau DPA om problematikken.

– Jeg tror, at alle bil- og lastbilproducenter er klar over, at strengere emssionskrav kommer. Men de også skal være teknisk gennemførlige, siger ministeren.

Regeringerne er da heller ikke de eneste, som er bekymrede over de nye emissionskrav. Flere bilfabrikker har også råbt vagt i gevær. Mercedes har decideret sagt, at omstillingen til elbilproduktion kommer til at koste mange arbejdspladser.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk