Fragtskib med 4.000 biler ombord er sunket


Trods forsøg på at bjerge skibet er Felicity Ace gået til bunds 320 kilometer ud for den portugiske øgruppe Azorerne.  

Alle 4.000 biler ombord på fragtskibet Felicity Ace står nu definitivt ikke til at redde. De mange biler er nemlig sunket sammen med skibet. Det bekræfter Felicity Ace Incident Information Center. Det er tilsyneladende en kombination af dårligt vejr og meget slemme skader på skibet, som forseglede dets skæbne.

Det meget brandskadet skib gik ned mandag morgen omkring kl.09 lokal tid. Ombord på skibet var omkring 4.000 biler på vej fra Tyskland til USA. Her iblandt adskillige Volkswagen-modeller. Men også Bentleyer, Audier og Porsche-biler ligger nu på Atlanterhavets bund. Det samme gør en række Lamborghini. Herunder nogle af de sidste eksemplarer af topmodellen Aventador.

Som vi tidligere kunne fortælle her på Boosted, betyder det måske, at Lamborghini er nødt til at forlænge produktionen af modellen. Også selvom samlebåndet egentlig er sat til at gå i stå, når den sidste Aventador er samlet i løbet af 2022. Men det kan altså hurtigt vise sig ikke at være den sidste Aventador alligevel. Ifølge Lamborghini er der fire Aventador ombord på fragtskibet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Felicity Ace brød i brand 17. februar. De foreløbige meldinger indikerer, at branden på skibet opstod, fordi der gik ild i batterier i nogle elbiler, som skibet var lastet med. I hvert fald skriver flere medier blandt andet finansmediet Business Insider, at brand i lithium-ion-batterier holdt liv i ilden på skibet. Ingen i den 22 mands store besætning på skibet kom noget til under branden. Den præcise årsag til branden er dog endnu ikke fastlagt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk