Fra Tokyo-gangster til respekteret Lambo-ombygger: Vi møder Shinichi Morohoshi

Fotos: Henning Mathiasen

Vi har været på besøg hos en af verdens mest berygtede og berømte Lamborghini-tunere. Han hedder Shinichi Morohoshi og står bag firmaet Fighting Star. Og så elsker han LED-lys.

Morohoshi-familien er stiftet af Shinichi Morohoshi for cirka 10 år siden, og den består af op imod 150 mennesker, der kører Lamborghini i Japan. Men det er ikke hvilken som helst Lamborghini, som ejerne skal have. Det skal være modeller modificeret af Morohoshi og firmaet Fighting Star. Opskriften er masser af LED, stickers, larm fra udstødningen og vilde lakeringer.

Hans store inspiration er Star Wars og bosozoku-kulturen mixet sammen. Morohoshi startede i sine teenageår som ægte bosozoku, hvor han kørte rundt i Tokyos gader på sin larmende motorcykel og spredte frygt og kom i slagsmål med rivaliserende motorcykelbander.

Han har ikke sluppet motorcyklerne helt, så inde i udstillingen står der flere specielle modeller og shiner.

Han var samtidig kæmpe Lamborghini-fan og stilede hele sin ungdom efter at opnå det ultimative: at få sin egen Lamborghini. Så han knoklede som lastbilchauffør og telefonsælger, indtil han en dag kunne købe en brugt Lambo.


Det blev dog hurtigt kedeligt for ham, så han startede med at montere blinkende lys og masser af bling-bling på sin bil. Men det gav pludselig mange tommeltotter nedad fra die hard Lambo-fans.

I 2013 ville Shinichi købe en 50-års jubilæums Aventador. Men da Lamborghini i Italien hørte om den idé, ringede de til Lamborghini i Japan og forbød dem at sælge en bil til Shinichi.

Det er ikke til at se, at der inde bag Fighting Star-porten bliver modificeret superbiler på stribe.

Lamborghini anklagede ham for at være yakuza. Er man yakuza i Japan, må man ingen bil eller hus eje, og man bliver udelukket fra samfundet. Lamborghini kunne tydeligvis ikke lide hans stil, og hvad han forvandlede deres biler til. Men efter megen snak og overbevisning lykkedes det dog Shinichi at få italienerne overbevist om, at det var okay at overdrage en bil til ham. Formodentligt fordi han efterhånden var ved at være en temmelig kendt person.

I dag er Shinichi kendt over hele verden og har endda været med i Top Gear. Også Mad Mike Whiddett har været på besøg og kørt tur med Japans Lambo-gejler nummer et.

Morohoshi har ombygget et så stort antal Lamborghini’er, at han i dag ikke har tal på det længere. Men mange er det blevet til. Han har fået succes med at montere LED-lys, krystaller, ny lakering og meget mere. Ikke en stil, som er ret populær i Europa, og slet ikke i Danmark – men i Japan hitter det stort. Og det lever Morohoshi og Fighting Star godt af i dag.

Det er blevet til et utal af pokaler i alverdens konkurrencer.

Det er ikke en hr. hvem som helst, der maler for Morohoshi. Han hedder Takeshi Kato, og han har malet Fighting Star biler i mange år. Vi har aldrig set så mange trofæer og pokaler samlet på ét sted. Mellem 350 til 400 er det blevet til.

Det koster mellem 60.000 og 120.000 kr. at få lakeret sin bil ved ham. Men så er kunderne også garanteret et arbejde i topkvalitet.

Også de helt store vogne kan ordnes hos Fighting Star. Her en Hummer med GIGA fælge.
Crazy lakering, hvis du spørger de fleste mennesker på vores breddegrader. Men i Japan er det lige i øjet.
Var det noget med dækskrift i krystaller eller diamanter? Alt er muligt.

Det er heller ikke hvem som helst, der får lov at arbejde med krystaller og diamanter for Morohoshi. Kun dedikerede Lamborghini-folk er første krav. Og så skal de selvfølgelig være sindssygt dygtige.

Yuuki Awata har arbejdet for Morohoshi i fire år, og han blev valgt, da Morohoshi så, at han satte diamanter på legetøjsbiler – og det gav ham inspiration til nye ideer. Da Boosteds udsendte fotograf var forbi, var de i gang med at sætte Swarovski-krystaller på dækskriften.

Awata fik sit drømmejob her og håber i fremtiden på at blive designer og slå sit navn fast i den brede offentlighed. Allerede nu har han forespørgsler helt fra USA, så den drøm skal nok gå i opfyldelse.

Du kan følge med i Morohoshis liv på Instagram HER.

Herunder får du et galleri fra vores besøg hos Morohoshi og de mange Fighting Star-biler:

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder:


Reklame: