Reklame:

Fra på lørdag sker det – nu skal bilisterne være ekstra opmærksomme

Politiforliget fra december 2020 betyder flere betjente. Og det skal de danske bilister være med til at betale for – fra på lørdag betyder det flere fotovogne på vejene.

Fra på lørdag – altså 1. oktober 2022 – vil der være endnu flere fotovogne på de danske vejene. Helt præcist 25 styk. Det er resultatet af det seneste politiforlig fra december 2020. De danske bilister skal nemlig være med til at betale udgifterne til 450 nye betjente og nye nærpolitistationer.

Faktisk har partierne bag aftalen allerede regnet på, hvor meget bilisterne skal hoste op med. Alene i år skal der 34 millioner kr. ekstra i statskassen. Men allerede næste år skal det beløb vokse til 134 mio. kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den større risiko for at møde en fotovogn i trafikken er dog ikke de eneste, de danske bilister er blevet belemret med i år. Tilbage i januar – meget præcist på årets første dag – steg alle fartbøder med 20 procent. Nu kan du altså ikke få en fartbøde på under 1.200 kr.

Noget andet er, at bilisterne nu også skal kigge efter en anden type fotovogn. Rigspolitiet har nemlig indkøbt 25 Ford Transit Custom til formålet.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?