Nu gælder disse regler for alle bilister


Nyt år, nye regler i trafikken. Her har vi samlet det, som danske bilister og motorcyklister skal huske på.

Det plejer at være sådan, og 2021 er absolut ingen undtagelse. Nyt år, nye regler i trafikken. Og hos FDM har man set på, hvad det egentlig betyder for dig som bilist. Eller motorcyklist for den sags skyld.

Fra 1. januar 2021 vil bilafgifterne stige. Det vil sige, de er sådan set allerede steget. Det betyder, at langt de fleste biler bliver – er blevet – dyrere. Det gælder også elbiler. Men på veteranområdet er det lidt at glæde sig over. Læs mere om det hele her.


Ubetalte p-bøder? Så må kommunen tage din bil
En anden, men mindst lige så indgribende lovændring fra det nye års første dag, betyder, at kommuner nu får mulighed for at sælge din bil, hvis du har ubetalte parkeringsbøder. Nærmere bestemt må kommunen fjerne – og sælge din bil – hvis du får tre parkeringsafgifter, ikke betaler og heller ikke afhenter din bil inden for et tidsrum på otte uger.

ATV-ejer? Husk hjelmen!
Kører du ATV? Så kender du måske nok allerede til det næste punkt. For fra 1.januar 2021 skal du være iført styrthjelm, når du bevæger dig ud i trafikken på sådan en maskine.

Den regel har andre motorcyklister længe været underlagt, mens ATV’ere har været undtaget. Fordi maskinerne i visse sammenhænge betragtes som en bil. Men den undtagelse forsvinder altså i 2021.

Glemmer du hjelmen, vanker der en bøde på 1.500 kr.

Kortere omregistreringfrist

Endelig bliver fristen for omregistrering af biler kortere. Fra i morgen har man nemlig blot fire dage til at omregistre en bil, oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse. Tidligere var det tre uger.

– Fristen på tre uger stammer fra en tid, hvor omregistrering skete ved, at køber sendte et brev. Men i dag foregår omregistrering digitalt, fortæller direktør i Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk