Fra i dag stiger prisen på køreprøver

Onsdag 6.oktober overtog Færdselsstyrelsen ansvaret for køreprøver i Danmark. Selve køreprøven koster nu 1.000 kr.
Foto: Ingo Joseph

Hvor politiet før tog 600 kroner for en køreprøve, skal Færdselsstyrelsen – som overtog ansvaret 1. oktober – nu have 1.000 kr. af de kommende bilister.

Onsdag 6. oktober er en speciel dag. I hvert for Færdselsstyrelsen. Dagen markerer nemlig styrelsens første dag med ansvaret for at afvikle køreprøver i Danmark.

Det betyder til gengæld også, at prisen for en køreprøver stiger. Politiet, som tidligere have ansvaret, tog 600 kr. for at sende en motorsagkyndig med ud på den afgørende tur i trafikken.

Den samme opgave skal Færdselsstyrelsen nu have 1.000 kr. for. Omvendt håber Færdselsstyrelsen, at omstruktureringen på området vil betyde, at flere kan komme til køreprøve hurtigere.Flere steder, flere sagkyndige
De lange ventetider på køreprøver har nemlig været et stort problem over hele landet i årevis. Færdselsstyrelsen vil dog gøre det muligt at afvikle køreprøver i flere byer. Helt præcist 57 byer i alt. Desuden vil man uddanne yderligere 90 prøvesagkyndige.

Og for Dansk Kørelærer-Unions formand Bent Grue giver de kortere ventetider håb.

– Det bliver fantastisk, siger han til DR.dk

Som noget nyt må kørekort-elever nu også have en passager med på bagsædet under selve prøven. Det skal især komme elever, der har brug for en tolk, til gode.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk