Fra i dag koster det klip at bruge håndholdt mobil

Det har været lov siden starten af 2019, men først nu kan politiet give bøder til bilister der bruger mobil bag rattet

Når du kører ud i trafikken i dag, skal du huske, at det giver en bøde og et klip at bruge mobilen håndholdt. Sådan har det faktisk været lige siden januar, men først nu har politiet systemet til at håndhæve loven helt præcist.

Før den 10. september i år – altså i dag – har bilist blot fået en bøde for at bruge mobilen håndholdt bag rattet, forklarer Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Det Nationale Færdselscenter, til TV 2 Lorry.

Det skyldes ganske enkelt, at politiet har mangle nogle felter i det it-system, som håndterer bøderne. Og det system har der altså ikke været noget deadline på, selvom loven har været gældende siden januar. Bilister der er blevet “snuppet” med mobilen i hånden behøver dog ikke frygte noget klip.

Når bøden er givet i første omgang, betragter politiet nemlig sagen som afsluttet. Også selvom forseelsen egentlig skulle have kostet et klip i kortet også.


Prisen for at blive taget med mobilen det forkerte sted er 1.500 kr. og yderligere 500 kr. til offerfonden plus altså nu et klip i kortet.

Tal fra Rigspolitiet viser, at politiet i det første kvartal af 2019 sigtede 5.000 bilister for brug af håndholdt mobil under kørsel.

 

 

 


Reklame: