Fra 0-100 km/t på 3,5 sek. – ABT’s Audi RS Q8 har 700 hk

Trods en køreklar vægt, som nærmer sig de 2,5 ton, er ABT’s RS Q8 flyvende

Det er ikke mere end 14 dage siden, at de tyske tunere fra ABT Sportline annoncerede deres potente motorprogram til hele fire af Audis top-modeller: RS 4, RS 6, RS 7 og SUV’en RS Q8.

Og nu har tuneren løfte lidt mere af sløret for deres RS Q8-trim. Ikke bare hæver man ydelsen i den fire-liters V8 fra 600 hestekræfter og 800 Nm – som Audi åbenbart synes var rigeligt – til 700 hestekræfter og 880 Nm. De ekstra muskler barberer også godt af den tid, som den enorme SUV skal bruge for at flytte sig fra 0-100 km/t.

Fabriksbilen skal bruge 3,8 sekunder, mens ABT’en nøjes med 3,5 sek. Det er præcis det samme som en Jaguar F-Type SVR og kun 0,1 sekund langsommere end den over 500 kilo lettere BMW F90 M5.

LÆS OGSÅ: Her er Skylines så langt øjet rækker


Ifølge ABT har man kun rodet med softwaren i bilens motorstyring for få det til at ske. Tophastigheden røres der omvendt ikke ved – den forbliver 305 km/t.

Udover de ekstra muskler tilbyder ABT at sætte RS Q8-undervognen op på tre måder. Komfort sænker med 25 millimeter, mens ‘dynamic’ tager 15 millimeter af frihøjden i forhold til, hvordan bilens står i indstillingen fra fabrikken.

Sidste trin – Loading Level – kan desværre kun bruges, når bilen holder stille. Men så svinges den store SUV også 65 millimeter tættere på asfalten, hvilket gør det noget nemmere at få ting ud og ind ad bilen.

Men her stopper ABT ikke. Et bredt udvalg af aluminiumsfælge er på vej. Og som vi kender ABT, betyder det mindst én mulighed for 23″ hjul.

 


Reklame: