Forsikringen dækker ikke: Dansker skal betale 920.000 kr. efter Porsche-uheld

Forsikringen dækker ikke, hvis du kører galt på Nürburgring

Heller ikke selvom banen i Tyskland betegnes som et stykke offentlig vej. Det har Retten i Glostrup slået fast, efter at en dansk-ejet, spritny Porsche 911 GT2 RS i 2018 kørte galt på den tyske bane, der også er kendt som ” Det grønne helvede”.

Regningen løb op i 920.512 kroner – penge som ejeren nu selv skal betale. Dermed er der sat et foreløbigt punktum for et tovtrækkeri med forsikringsselskabet, der nægtede at dække skaderne.


Det skulle de ellers ifølge en afgørelse fra Ankenævnet for Forsikring, som i 2019 gav ejeren medhold. Forsikringsselskabet skulle betale. Men så let lagde man sig ikke ned.

I stedet indbragte forsikringen sagen for byretten, og her nåede dommeren altså til en anden konklusion 17. januar i år.

Porschen var da blot to dage gammel og leaset, da ulykken skete under et “Touristenfahrt”, hvor den 20,8 kilometer lange racerbane er åben for alle.

Sagen er dog ikke nødvendigvis slut med byrettens afgørelse. Ligesom andre i det danske retssystem kan der nemlig ankes til Landsretten.

 


Reklame: