Grand prixet i Monaco er det mest ikoniske på hele Formel 1-kalenderen. Alligevel indfører løbsledelsen nu et forbud, som kun rammer løbet i fyrstedømmet.
Ikke alle folk er skabt lige. Og det samme kan man nu også sige om forholdene for banerne i motorsportens kongeklasse.
Forud for løbet i Monaco, der finder sted i weekenden, har løbsledelsen nemlig indført et forbud. Det rammer tilmed kun løbet i fyrstedømmet.
Det skriver Motorsport.com.
Reglen betyder, at Formel 1-holdene som minimum skal afholde to pitstop pr. bil. Også selvom det formentlig ikke er nødvendigt og formentlig bare er spild af dæk.
Hos Formel 1-ledelsen forsvarer man sig med, at reglen – der altså kun gælder i Monaco – skal skabe spænding på en bane, hvor de i forvejen rekordstore biler i mange tilfælde slet ikke kan overhale hinanden.
Den nye regel, som Formel 1 har opfundet til lejligheden, kaldes artikel 30.5 i det officielle regelsæt. Her står der i nedkogt form:
“…Under Monaco GP skal hver kører bruge mindst tre forskellige typer dæk (enten tørre eller våde). Hvis en kører ikke bruger mellemstore eller våde dæk under løbet, skal de bruge mindst to forskellige tørre dækblandinger – hvoraf den ene skal være fra de obligatoriske tørre blandinger (hårde eller medium).”
Hvert hold, der ikke lever op til den regel i weekenden, bliver både idømt en tidsstraf og diskvalifikation fra selve løbet.
Idéen bag det nye forbud er ikke overraskende at skabe flere muligheder for at komme frem i feltet for de 9 hold, der ikke lige får en kører på pole lørdag.
Publikum skal dog ikke regne med, at løbet bliver mere spændende af den grund. Det hele afhænger nemlig af, om holdene forstår at udnytte det tvungne pitstop. Og så selvfølgelig at de ikke kører i pit på samme tid.
Formel 1-ledelsen indfører dog ikke kun regelstramninger. I denne uge måtte man nemlig smide en stramning, der gik alt for vidt, ud.
FIA’s vicedirektør Claire Dubbelman indrømmer nu, at den internationale motorsport-organisation gik alt for langt, da man forbød kørerne at bande.
Kørerne må dog stadig ikke udtale sig om religion eller politiske spørgsmål. Ligesom det er forbudt at kritisere FIA-ansatte.
– Inden for kommunikation med deres hold bør kørerne kunne sige, hvad som helst, så længe det ikke er stødende. At bande over radioen vil ikke blive straffet, siger hun.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]