Formel 1-chef til kørerne: “Hold kæft og kør!”

Foto: Red Bull Content Pool

Alpha Tauris teamchef, Franz Tost, giver ikke meget for de kørere, som er bekymret for ryg-og nakkeskader i de nye Formel 1-biler.

– En Formel 1-bil er ikke en Rolls Royce.

Teamchefen hos Alpha Tauri, Franz Tost, lagde bestemt ikke fingerne imellem, da han efter Canadas grandprix blev bedt om at forholde sig til kritikken fra de kørere, som er bekymrede for, at de nye 2022-racere giver ryg-og nakkeskader over tid.

De stivere biler er på på grund af den relancerede ‘ground effect’ nemlig udsat for ‘porpoising’, hvor de hopper op og ned. Nogle hold oplever det mere end andre. Men det bør kørerne altså bare bide i sig, mener Franz Tost. Teamchefen har selv kørt en del race-klasser. Blandt andet Formel 3.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det her er en Formel 1-bil. Det er ikke en Rolls Royce. Og kørerne burde være klar over det. Hvis bilen er for stiv, eller den er for svær til dem, så skulle de måske blive hjemme, i stuen, sidde i lænestolen og køre løbene på tv, sagde Tost.

Tost: Træn nakken, gutter!
Vil kørerne andet end at ligge hjemme på sofaen, må de i gang med at træne nakken mere intensivt, mener teamchefen.

I modsatte lejer står Mercedes. Det tyske hold har lige siden det første løb af 2022-sæsonen været hårdt ramt af porpoising. Faktisk så meget, at FIA nu vil se på, om der skal en regelændring til for at komme problemet til livs.

Men det er ikke andet end ‘bitcheri’ fra Mercedes-side, mener Red Bull. For bare et par dage siden kunne vi her på Boosted således fortælle, hvordan Red Bull mener, at de tyske rivaler ‘klager’ sig til fordele i Formel 1-feltet. Især den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton får en hård medfart fra Red Bull-lejeren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk