Forhandler har spritny Lancer Evolution stående

Denne Evo IX har bare 33 kilometer på tælleren

Mitsubishi har desværre ikke længere Lancer Evolution-modellen på programmet. Men der findes faktisk stadig spritnye eksemplarer.

Tag denne Evolution IX fra 2006 eksempelvis. På de 13 år, der er gået, siden den blev produceret, er der kun løbet 33 kilometer på speedometret. Sølle 33 kilometer.

Det betyder til gengæld også, at prisen er eksploderet. I 2006 kostede den sjette generations Evo på det amerikanske marked 35.000 dollar. 13 år senere er prisen hoppet helt til 75.000 dollar.


Selv når inflationen regnes med, er det en pæn sjat oveni. For den slags penge får en eventuel køber en Mitsubishi Lancer Evolution MR Edition i Rally Red. Oversat betyder det 290 hestekræfter, 391 newtonmeter, seks manuelle gear og firehjulstræk.

LÆS OGSÅ: Ond civilvogn – Australsk politi undercover i BMW M3

Recaro-kabine en blanding af alcantara og læder er også en del af pakken. Det samme er Bilstein-gevindundervogn, BBS-fælge, et tag i aluminium og spoiler med kulfiberdetaljer.

Men hvorfor står bilen så stadig hos forhandleren? Forklaringen er den, at den californiske Mitsubishi-forhandler allerede i 2006 forudså, at Evoen ville stige i værdi. Man indkøbte derfor mange eksemplarer, også flere end man kunne sælge.

Hensigten var at holde på bilerne, til entusiasterne kunne lægge pengene. Men 75.000 dollar svarer til 501.000 danske kroner med dagens kurs.

Det er selvfølgelig uden afgifter, moms og hvad vi ellers har af dansk djævelskab.

Men av, en vogn!

SE DEN I GALLERIET HERUNDER


Reklame: