Ford vil genbruge modelnavne

Fords europæiske designchef fortæller, at mærket har en unik mulighed for at genbruge historiske modelnavne

Marvrick, Mach E – Taunus? Ford lægger ikke skjul på, at man vil støve flere tidligere brugte modelnavne af for at bruge dem igen på nye biler.

Hvis man kigger udover Fords modelprogram, så er det allerede tydeligt. Med nuværende modelnavne som Puma, Bronco og Maverick kigger fabrikken gerne tilbage.

I hvert fald når det kommer til navne. Og nu fortæller Ford, at man gerne vil genoplive endnu flere af fortidens model-betegnelser.

– Vi har et unikt udgangspunkt i forhold til modelnavne fra fortiden, som vi kan bruge til at fortælle spændende historier om vores biler, siger Ford Europas designchef Murat Gueler til mediet Autocar.– Her har vi en mulighed for virkelig at skille os ud fra andre, hvis vi bruger modelnavnene rigtigt, uddyber designchefen.

Desværre brugte Gueler ikke sin taletid på at sætte ord på, hvilke eventuelle navne Ford har tænkt sig at genoplive henover modelprogrammet. Omvendt har designchefen også sagt, at det er en mulighed, fabrikken kan bruge for at skille sig ud ‘i bombardementet af elbiler, som bilmarkedet vil opleve de kommende år’.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk