Ford vil fyre 8.000 ansatte – pengene skal bruges på elbilsudvikling

Foto: Ford

I de kommende uger vil 8.000 ansatte på Fords fabrikker i USA få besked på, at de ikke længere har noget job.

Det koster rasende mange penge at udvikle nye biler, og selv ikke for et af verdens største bilmærker hænger de på træerne. Pengene altså.

Unavngivne kilder fortæller til Bloomberg, at mærket henover de næste uger vil nedlægge 8.000 stillinger. Primært i USA. Alle er fastlønnede, og de fleste skal findes ved de samlebånd som bygger biler med forbrændingsmotor. Andre afdelinger går dog heller ikke fri.

Over for Bloomberg har Ford nægtet at kommentere på historien. Andet end at mærket ser på, hvordan man kan holde sine omkostninger nede og samtidig øge andelen af elbiler. Fords administrerende direktør Jim Farley har tidligere på året sagt, at der er for mange på lønningslisten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Jim Farley fortalte allerede tilbage i februar, at målet er at skære 3 milliarder dollar af Fords faste omkostninger inden 2026. Til den tid vil Ford have brugt 50 milliarder dollars på at udvikle elbiler, ligesom man vil producere 2 millioner elbiler om året.

Jim Farley har dog også sagt, at det er vigtigt, at Ford på det tidspunkt  giver overskud ‘over hele linjen’. De 50 milliarder dollars skal desuden komme fra alt det fabriksarbejde, som Ford kan automatisere.

Ses vi til Auto Show?


 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk