Ford: Vi skabte ‘Driftmode’ i Focus RS ved et uheld


Om et par dage optager Boosted Magazine nr. 31 hyldeplads på din lokale tankstation. Og det er bare at hive det første og bedste eksemplar, du ser, ned fra hylden.

LÆS OGSÅ: KLIK HER: TOTAL URØRT SUPRA TIL SALG!

For udover en masse lækre, danske læserbiler har vi nemlig sendt Erling ud i den nye Ford Focus RS. Og uden at røbe for meget, kan vi sige, at han blev svært begejstret for det nye ‘driftmode’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
FORD: DRIFTMODE VAR IKKE MENINGEN
Hvad vi dog ikke vidste, da vi skrev artiklen, var, at driftmode slet ikke var noget, Ford havde i tankerne, da Focus RS blev til. Faktisk kom det mere som et overraskende, sjovt resultat af noget ingeniør-arbejde, fortæller Ford Performance-manager Tyrone Johnson til det australske site, motoring.au.

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


” Det var slet ikke inde i billedet, at vi skulle arbejde på et ‘driftmode’ “, siger Johnson og fortsætter: ” en af mine gutter sidder i bilen – én fra den dynamiske-afdeling – ved siden af ham sidder den gut, der skal kalibrere firehjulstrækket, med sin laptop”.

boosted_nytbanner

Heldigt for os bilentusiaster beskriver Johnson udviklingsholdet som en flok ‘skøre gutter’, der finpudsede den nyfundne indstilling, og vupti, ‘driftmode’ var født.

SKULLE GODKENDES FRA TOPPEN
Nu havde ingeniør-holdet altså et ‘driftmode’ udviklet specifikt til bilen, men den endelige godkendelse manglede stadigvæk. Den måtte hentes hos de høje herre i Fords hovedkvarter.

LÆS OGSÅ: TOP GEAR BLØDER SEERE – HER ER MANDEN, DER MENER, HAN KAN REDDE PROGRAMMET

Heldet ville tilsyneladende ingen ende tage, for da Fords tekniske-udviklings-chef, Raj Nair, blev præsenteret for idéen, var han straks med på den.

Reklame:

“Faktisk var der Nair, der sagde, at vi skulle markedsføre ‘driftmode’, fortæller Tyrone Johnson.

Det er det her, folk er helt vilde med - driftmode i den nye Focus RS
Det er det her, folk er helt vilde med – driftmode i den nye Focus RS – foto: youtube.com

Og Raj Nair havde i den grad ret. Faktisk er folk så vilde med den nye Focus RS, at fabrikken har måtte annullere 220 ordre på leveringer i 2016. Samlebåndet kan simpelthen ikke følge med efterspørgslen.

Du kan læse meget mere om Fords nye super-hothatch i Boosted Magazine nr. 31, der er på gaden torsdag d. 4 august

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk