Ford til 5 millioner kr. smadret – ejer uden kørekort var ikke “vant til” manuelt gear

Ejeren havde lige købt den hammerende dyre Ford GT Heritage Edition, da det gik galt.


At tage fejl af pedalerne, når man kommer fra en bil automatgear og over i en bil med manuel pind eller omvendt, er sådan noget, man gør én gang. Bare helst ikke i en Ford GT Heritage Edition købt på auktion for 704.000 dollars. I dansk valuta svarer det til små 5 millioner kroner.

Men jo – det er lige præcis, hvad der er sket her. Ejeren, den 50-årige Robert J. Guarini, fortalte efter ulykken politiet, at han mistede kontrollen over bilen midt i en nedgearing. Det førte til, at bilen satte kursen direkte mod en palme. Og sådan et træ flytter sig ikke for noget. Heller ikke for en Ford til 5 millioner kr.

Overfor Road & Track hævder Guarini dog, at lidt mere end blot manglende erfaring var skyld i i uheldet. Det var, siger han, en kombination af nedslidte dæk og en mudret vej, som fik bilen på afveje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvad ikke kørekort
Uanset hvad slog den 550 hestekræfter stærke superbil med røven og endte i palmen.

– Jeg vil ikke have, at folk tror, at jeg kørte 145 km/t. Jeg kørte kun 56 km/t, fortæller Guarini om ulykken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Offentlighedens opfattelse er dog ikke den 50-åriges eneste hovedpine. Ifølge politiet var bilen nemlig hverken indregisteret eller forsikret, da ulykken skete. Dog forsvarer Guarini sig med, at der var styr på forsikringen. Men det viste også, at Guarini kørte rundt uden kørekort. Det er administrativt inddraget. Derfor bad politiet Guarini møde op i retten, hvor en dommer nu skal se på sagen.

Selv kalder Guarini inddragelsen af førerretten for en fejl. Uanset hvad bliver det ikke billigt at få Forden på vejene igen.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne fra ulykkestedet

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk