Ford skruer op for produktion af ny pickup: Kunderne er vilde med den!


Forud for de første leveringer har Ford besluttet at fordoble produktionen af den F150 Lightning, som amerikanerne i øjeblikket bestiller i massevis.

Ford var de første, der blev leveringsklare med en elektrisk pickup-truck på det amerikanske marked: De ankom før konkurrenter som Tesla Cybertruck og Rivian RT-1. At USA’s mest populære biltype, en pickup, sælger godt, overrasker ingen.

Det skriver Bil Magasinet.

Men præcis hvor godt den sælger overrasker alligevel Ford, der næsten fordobler produktionstallene som reaktion.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Med næsten 200.000 reservationer er vores hold nødt til at arbejde hårdt og kreativt på at få så mange F150 Lightning ud til vores kunder som muligt, siger Fords nordamerikanske direktør Kumar Galhotra i en pressemeddelelse.

F150 har pt. ikke kurs mod europæisk land. De 200.000 reservationer er udelukkende foretaget af nordamerikanske kunder. På nuværende tidspunkt strækker leveringstiderne sig helt ind i 2023.

Produktionen af Mustang Mach-E tredobles
Ford ser også, at den nye, elektriske Mustang – Mach-E – er populær. For at sørge for at de kan imødekomme så mange bestillinger som muligt, har Ford ifølge autoblog.com nedprioriteret produktionen af de kommende el-udgaver af Lincoln Aviator og Ford Explorer for at kunne lægge flere muskler i Mach-E-produktionen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Det har resulteret i, at de to el-SUV’er skubbes med 18 måneder. Mere centralt, har det også resulteret i at Mustang Mach-E nu er godt på vej mod tredoblet produktionskapacitet. Præcis hvad det betyder for de danske leveringstider er ikke til at sige.

200.000 reservationer har Ford i F150 Lightning-ordrebogen. Nogle kunder kommer – måske – til at vente til 2023 på deres biler.

Hvorfor kommer F150 ikke til Danmark?
Rent afgiftsmæssigt ligger F150 Lightning lunt i Danmark. Historisk har det været svært at komme i nærheden af de store ladbiler på grund af vægt, størrelse og CO2-udledning.

F150 Lightning koster i basisudgaven det, der svarer til 260.000 kr. hos en amerikansk Ford-forhandler. Den har et CO-udslip på 0 g/km, hvilket vil placere den langt inde i den kategori af biler i Danmark, der er afgiftsfri. Også når man lægger told og moms oveni.

En pris fra 500.000 kr. som personbil i Danmark vil ikke være urealistisk.

Én af forklaringerne kan være, at markedet for pickups bare ikke er stort nok i Europa. En anden kan være, at bilen vil skulle udvikles i en ny udgave, der opfylder en række andre krav herunder blandt andet til det elektriske system.

Reklame-video: