VIDEO: Ford Sierra havde 5-liters V8’er – desværre aldrig i Danmark

Bilen kom ikke længere end til Sydafrika. Her blev der til gengæld bygget 250 eksemplarer af XR-8.


Hvor mange XR8’ere, der eksisterer i dag, er svært at svare på. Men vi ved, at den sydafrikanske Ford-importør havde den specielle Sierra på programmet. XR-8 var, for dem der ikke lige ved det, udstyret med en 5-liters smallblock fra datidens Mustang.

LÆS OGSÅ: 23-årig bilist får bøde på 100.000 kr.

I alt blev der bygget XR-8’ere 250 mellem 1983 og 1984, fordi det var for besværligt at importere de europæiske topmodeller. Heller ikke den senere RS Cosworth eller RS500 kom til Sydafrika.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det betyder dog ikke, at du skal helt til Sydafrika for at finde en XR-8. Ifølge Fast Car kom cirka 50 af bilerne senere til England. Men da både sydafrikanerne og englænderne kører i den ‘forkerte side’ af vejen, skal du kunne leve med, at bilen er højrestyret, hvis du er så heldig at støve en XR-8 op.

Men selvom XR-8 kører rundt med V8’er var der dengang som nu ikke tale om noget monster med nummerplader. Faktisk yder motoren bare 209 hestekræfter. RS500 Cosworth havde 227 hestekræfter. Til gengæld gjorde V8’eren bare bilen 30 kilo tungere.

Se vores reklamer:


Reklame:

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk