Reklame:

Ford Mustang RTR med 912 hk drifter HELE Nürburgring rundt

Hele Nürburgring er 20,8 kilometer lang – det har dog ikke holdt Ford fra at slippe en drift-Mustang løs sidelæns på den legendariske bane

Bag rattet af den fem-liters monster-V8’er med kompressor havde Formula Drift-kører Vaughn Gittin Jr en af de sjovere arbejdsdage, da Ford bad ham smide en Mustang RTR rundt på hele Nordsløjfen – inklusiv de 73 sving.

Ford har endnu ikke sagt meget om turen rundt på banen, der også er kendt som ‘Det grønne helvede’. Blandet andet fordi der er så godt som intet afkørselsareal, hvis det skulle gå galt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men Mustang’en er i stand til ramme en topfart på over 250 km/t. Og som det ses i videoen herunder, køres sjette gearet flere gange helt ud.

LÆS OGSÅ: Nürburgring på to hjul i en Daihatsu – hvordan undgår den at vælte?!

Tilsyneladende har det ikke været legende let for Gittin Jr. at komme rundt. Mustangen tyggede sig gennem nemlig gennem tre sæt dæk. Ligesom Ford fastslår, at det er noget ‘do not try this at home, kids’ strengt forbudt de har gang i. Medmindre man er Ford og får tilladelse, selvfølgelig.

Gittin Jr. havde dog også sine udfordringer under det hæsblæsende forsøg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

” At drifte Nürburgringen rundt er for mig den ultimative udfordring. Det er noget, mange spørg om overhovedet er muligt. Om bil og kører ville kunne holde til det og slippe fra det i ét stykke.  Noget inden i mig var nødt til at tage den udfordring op og finde ud af det”, fortæller drifteren.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: Hvad skal du hælde i tanken, V-Power eller OK 100?

Og som det sikkert er sket for mange, der har prøvet kræfter med den berømte asfalt, indrømmer Gittin Jr. da også

Reklameblok:


“Jeg kender ikke ‘The Green Hell’ nær så godt, som jeg troede, jeg gjorde’.

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?