Ford for velgørenhed: GT Heritage Edition skal på auktion

Ford GT’er på auktion er ikke noget fabrikken bryder sig om – med mindre… de gør det selv i velgørenhedens navn

Som menig mand skal du have vundet den helt store gevinst i et casino, hvis du skal have nøglerne til en af de foreløbigt 1.000 eksemplarer af superbilen, GT, som Ford indtil videre har gjort plads til på samlebåndet.

Og står du ikke lige blandt de 1.000 særligt udvalgte nybils-ejere, ja, så er GT’en faktisk et endnu svære brugtvognskøb. Udlejningsbil bliver en GT nok heller aldrig. Husk på hvordan automobil-giganten forsøgte at sagsøge den amerikanske wrestler John Cena for ‘car flipping’ – altså at sælge bilen tidligere end han havde skrevet under på, at han måtte, i købskontrakten. Fabrikken har endda været efter flere auktionshuse, der har haft superbilen i auktionskataloget.

LÆS OGSÅ: Tuner sætter Tesla-strøm til klassisk 911 

Forhistorien til trods kører Ford nu selv en GT under hammeren til en auktion i Arizona, USA. Og ikke bare en GT men en GT Heritage Edition. Skabt for at hylde Le Mans-sejerne som den oprindelige Ford GT40 kørte hjem under 24-timers-løbene i 1968 og 1969.

Pengene, bilen indbringer – og Ford estimerer, at det bliver en anselig sum –  skal gå til United Way for Southeastern Michigan, der hjælper lokalmiljøet i netop Fords hjemby, Michigan.

Med sin ikoniske Gulf-bemaling er bilen en moderne fortolkning af de GT40’ere, hvis 4.9-liters V8’ere brølende blæste først over den franske målstreg.

GT’eren med de 20″ smedet alu-fælge, 650 hestekræfter og en overflod af alcantara er på auktion den 19. januar 2019.

 

Klik frem og tilbage på pilene