Ford Focus som Speedster? Yep, den findes!


Ford Focus 4 Speedster er navnet på en spøjs skabning, som er kommet til verden af en flok gale russere, der tydeligvis har fået et vodka-shot for meget.

ST, RS, Vignale og Active. Tja, Ford Focus har gennem tiderne kunnet fås med mange forskellige “efternavne”, der alle er fortolkninger af den populære familiebil fra Ford. Og mens der fortsat er usikkerhed om, hvorvidt der kommer en RS-variant af den nuværende generation, er der spændende nyt fra “Østfronten”, skriver Bil Magasinet.

Godt nyt er måske en overdrivelse – måske vi skal formulere det som “spændende nyt”. Firmaet “Ford-Market“, der har hovedsæde i den russiske storby St. Peterborg, står for en af de mest omfattende ombygninger af en Ford Focus – nogensinde…


Her er den almindelige Focus – lidt for kedelig til den russiske bilsmag – åbenbart

Et mix af generationer
Ford Focus 4 Speedster, som skabningen fra Ford-Market hedder, starter sit liv som en 5-dørs Ford Focus af tredje generation, der var i produktion fra 2011 til 2018. Mekanisk har bilen en 2-liters, 4-cylindret benzinmotor og automatgear.

Herfra splittes bilen ad, og der monteres flere nye pladedele fra den nuværende fjerde generation af Ford Focus. Det russiske mandskab oplyser, at den mekaniske pakke “tunes” – men hvad det præcist dækker over, er uvist.

Uden døre
Herfra bliver der for alvor gået til makronerne. Væk med forruden, væk med døre der kan åbnes og for at få designet til at fungere, rykkes selve kabinen 50 centimeter bagud. Den nu strømlinede Ford Focus er glat som et suttet bolche, og bilens side er helt fri for obstruerende linjer – til gengæld må du hoppe ind i bilen, da dørene er forsvundet.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af den alternative Focus