Reklame:

Vidste du: Denne parkering har været forbudt siden 1. maj

Den 1. maj – altså på søndag – træder en ny parkeringsregel i kraft inden for bygrænserne. Overtrædes den, udløser det en bøde på 510 kr.

Fra søndag 1. maj skal de danske bilister holde øje med den såkaldte skillerabat inden for bygrænserne. Dem må man fra på søndag nemlig ikke parkering i. Gør man det alligevel, koster det en bøde på 510 kr. Det skriver FDM i dag onsdag på sin hjemmeside.

– Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder fra og med 1. maj også i skillerabatten, siger Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Foto: Jackson Simmer

En skillerabat er den del af vejen, som adskiller to forskellige typer vej. Det kan være stykket fra kørebanen med biler ind mod en cykelsti eller et fortov. Men den nye regel gælder kun inden for bygrænserne. Det vil sige, at så snart bilen igen er uden for bygrænsen kan man fortsat parkere i rabatten. Sådan næsten da.

FDM gør opmærksom på, at ingen biler må parkere helt i rabatten. Men at bruge rabatten deltvist er i orden.  Og det er sådan ligegyldigt om det er i eller uden for bygrænsen.

– Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering, udtaler Dennis Lange.

Ydrerabatten, altså det område som ligger uden for vejen, er det forsat lovligt at parkere i. Det kan være til højre for fortov eller cykelsti. Og det uanset hvordan vejen ellers er udformet.

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?