Forbud i Tyskland: Disse tidspunkter skal du ikke køre sydpå!

DISSE TIDSPUNKTER SKAL DU IKKE KØRE SYDPÅ

Har du planlagt at køre sydpå? Så bemærk det aktuelle udgangsforbud i Nordtyskland om natten, der også gælder danskere i transit.

Når du nærmer dig den tyske landegrænse i den nære fremtid, bør du tage et kig på uret. Er du typen, der tager de lange stræk i nattetimerne, kan du nemlig løbe ind i et problem: Pinneberg Amt har udstedt et udgangsforbud for al unødvendig færdsel efter klokken 22 syd for Rendsburg. Det skriver Bilmagasinet.dk.

Det er et større område, der blandt andet dækker Autobahn A7 mellem den danske grænse og Hamborg.


Forbuddet er gældende mellem klokken 22.00 og 05.00 – altså nattetimerne, hvor det tidligere har været svært at kontrollere coronarestriktioner.

Forbuddet gælder al færdsel, og gennemkørsel er således også ulovligt. Eneste undtagelser er ifølge JV.dk hvis du pendler til eller fra arbejde eller hvis dit ærinde er sygdomsrelateret.

Straf med bøde
Overtrædelse af forbuddet kan medføre forskellige bødestraffe. Ved første forseelse gælder en bøde på 100-150 euro, og en ordre på omgående at vende næsen hjemad. I gentagelsestilfælde eller i tilfælde med stor smittefare kan bøden lyde på op mod 25.000 euro (185.000 kr.).

“Det er ikke sådan, at alle biler med fremmede nummerplader bliver tjekket. Men er der begrundet mistanke, bliver der kontrolleret. Overtrædelser af udgangsforbuddet bliver også straffet,” siger Sönke Petersen, der er talsmand for politiet i Neumünster, til JV.dk.